Ditte Svanfeldt

Onsdag

Fått i mig frukost nummer två nu, med en liten Duni älskling i knät i sängen. Fått en del tråkiga kommentarer kring att jag ” inte är med Della lika mycket nu när Duni kommit ”. Mår lite illa utav dessa kommentarer. Nr1 vad ger dig rätten att skriva så? Tänker du innan du skriver? Nr2 jag är hemma mamma ledig med Duni, hon är 2 månader.. skulle jag dra både hennes vagn och Dellas vagn själv? Nr3 Della har dubbel assistans utav en anledning… om hon inte hade haft sitt funktionshinder så hade hon gått i förskolan och alltså inte varit hemma på dagarna? Är alla föräldrar till ”normalstörda” barn dåliga föräldrar som inte är med sina barn hela dagarna?  Vet ni att jag och David har spenderat fler dagar på sjukhuset än utanför under Dellas 3 första år i livet… när vi väl fick assistans så kom vi lixom över ytan igen. Vi försöker, precis som jag hoppas alla föräldrar gör att vara de bästa vi kan till våra barn. Det är inte lätt och som mamma kämpar jag med ständigt dåligt samvete över att jag inte orkar ta hand om mitt sjuka barn själv. Varför inte stötta och peppa varandra istället för att försöka trycka ner och peka med hela fingret? Tråkigt tycker jag men förstår samtidigt att det beror på att människor som skriver så inte mår bra själva.

Nu ska jag gå och pussa på Della, bara för att jag kan! Sen blir det lunch i stan hemma hos bästa Bella ❤️

Hoppas ni får en fin dag ?❤️

Processed with VSCO with a5 preset

Processed with VSCO with a5 preset

Processed with VSCO with a5 preset

Processed with VSCO with a5 preset

Processed with VSCO with a5 preset

Processed with VSCO with a5 preset

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Anna Morberg

  Blir ledsen för er skull när jag läser detta. Fy för dessa nättroll och osmakliga människor! Det ska tyckas hit och tyckas dit ?
  Tycker i alla fall att ni verkar vara världens finaste och kärleksfullaste familj. Skickar all min kärlek till er ? ?

 2. Annica

  Dumma människor har alltid funnits o kommer tyvärr alltid att finnas. Stor kram till dig och hoppas du fått många många fler snälla kommentarer?

 3. Sofia molneryd

  Den som skriver nedlåtande och ifrågasätter dig som mamma borde SKÄMMAS!!!
  Som medmänniska ska vi hissa varandra
  INTE dissa.
  Det är inte konstigt att det finns problem med mobbing runt omkring i våra skolor då så många vuxna inte klarar av att vara bra förebilder utan beter sig allt annat än vuxet.
  Du verkar vara en mkt fin människa Ditte på alla sätt och jag hoppas du inte påverkas för djupt av onödiga, elaka kommentarer. Kram Sofia

 4. Mittdittovitt

  Som jag skrev på IG tidigare idag! Du är en sån förebild som mamma! En trebarnsmamma <3 Ofta när jag läser här el på IG så tänker jag att du är en sån varm och fin person. Tänker också ofta på vad stark du är som orkar! Blir så ledsen att vissa måste själpa andra. Usch! Försök i alla fall ta åt av alla som skriver snälla och fina saker, tror och hoppas att vi är många fler.

  Stor varm kram <3

 5. Jenny

  Du verkar vara en helt fantastisk mamma på alla sätt och vis. Försök att inte bry dig om okunniga och elaka människor.
  Är hemma med min enmånaders dotter samtidigt som min tvååring går på förskolan. Antar att vi enligt dessa mindre kloka människor är lika dåliga (grymma) mammor. Kram!

 6. Sussi

  Försök att inte ta åt dig av såna elaka kommentarer, förstår att de måste kännas så fruktansvärt ledsamt att få höra sånt rent ut sagt skit! Både du och david verkar va underbara föräldrar till era 3 prinsessor! Att människor bara kan säga något sånt gör mig spyfärdig! You rock enligt mig!

 7. Ebba

  Måste säga att jag tycker du verkar vara en fantastisk mamma åt alla dina tre barn!
  Det märks att du älskar alla dina tre barn (och din man) så extremt mycket! Ni är en ideal familj!
  och della verkar så otroligt stolt och glad som syster när hon har duni i sitt knä, så något dåligt samvete ska du inte ha för det ger nog della så mycket att få vara en stolt storasyster ❤

 8. Sofie

  Du är en sån oerhörd inspirationskälla. Du och David och era barn är otroligt fina människor. Jag är så imponerad över den positiva gnista ni utstrålar samt den varma ödmjukheten mot livet. Ni verkar skratta mycket och är lyckliga.
  Jag är uppvuxen med en funktionshindrad bror och jag vet att det inte är lätt. Jag har sen ung ålder sett hur mina föräldrar stridigt för min bror och mot människor som tycker sig veta mer och bättre och ha rätten att tycka till om saker de inte har en aning om.
  Min mamma har alltid sagt, vi är inte föräldrar och syskon som ”fick” ett funktionshindrat barn/bror. Han valde just oss, för vi var de som var helt rätt för honom och han behövde just oss. Och vi honom.

  Fortsätt vara ni! <3

 9. Josefine

  Sällan jag kommenterar på bloggar men nu är jag tvungen! Min bror (6 år äldre än mig) kom till livet 4 månader för tidigt och fick hjärnblödning två dygn efter förlossningen. Han fick multifunktionshandikapp och en drös med andra infektioner, nedsättningar etc. och min mamma var hemma i 15 år på heltid med honom. 15 år av ständigt slit och släp, 7-8 vändningar på nätterna, sjukhusbesök, inläggningar på sjukhus, behandlingar utomlands och allt därtill. Idag, 28 år senare har mamma fortfarande svårt att sova, går alltid på lågvarv, har en drös med infektioner hon själv samt dåliga leder och ryggont (alla lyft). Jag vill säga till dig ditte att du är en sådan ruskigt bra mamma, helt underbar! Della behöver sina assistenter för hennes skull och för att du ska kunna vara den bästa mamman av dom alla. Jag tvivlar inte en sekund på att du är en dålig mamma utan du gör det som är bäst för er och det där ständiga dåliga samvetet kommer vara där hela livet, det om något, är väl ett tecken på att man är just en BRA mamma? Min bror dog den 2 mars 2016 av en svår förkylning men som alla säger: ”hade inte vi gett den kärlek till honom som han fick, hade han inte levt så länge”! Och jag tror det är precis samma sak med della, hon är så fin och det lyser livsglädje i hennes ögon på dina filmer och bilder och det är av all kärlek ni ger henne!
  Till dig och David: ni är dom bästa föräldrarna della kunde fått och ni kommer alltid kämpa för hennes rätt i samhället och rätten av att hon ska få den hjälp hon behöver, precis som vi gjorde under 26 års tid! NI ÄGER!!!

 10. Josefine

  Gud kan verkligen inte förstå hur man kan skriva en sån sak ens. Uppenbarligen så skiljer sig folks uppfattning om er familj stort, tycker det verkar som att Della är med så mycket hon säkert kan och orkar. Ser ju massa fina klipp och bilder på er tillsammans. Davids sång och dans klipp med della är en favorit, eller vilket hjärta smälte inte när tjejerna låg i gungan?
  Och vad du lägger ut i bilder speglar minuter, sekunder av eran dag. Och ingen skulle väl skriva så till en mamma på promenad när barnen var på förskolan.
  Nä men det är så man kämpar med känslan av att aldrig räcka till, tror inte folk förstår hur man kämpar med att ge det sjuka barnet vad hen behöver samt att hinna ge friska syskon det dem behöver. Tror era tjejer har den bästa mamman och pappan som dem kan få. Ni är en jätte fin familj och folk ska inte uttala sig om saker när dem inte har nått vetigt att säga.
  Kämpa på!
  Vh Josefine och Zacke superhjälte

 11. Hannah

  Så typiskt att det alltid finns dom som måste påpeka och hitta saker att störa sig på! Bara skaka av sig och köra på! Det är väl underbart att det finns assistenter så alla får den hjälp och stöd dom behöver!
  Ha en bra dag, kram

 12. Madeleine

  Så jäkla bra skrivet!!! Ni gör ett fantastiskt jobb och låt inte dessa ”troll” dra ner er! Att folk inte har bättre för sig… hoppas ni får en fin dag ☺️ Du har en så fin familj ?

 13. Erika

  Alltså, vilka knäppgökar det finns ? Jag förstår att det känns jobbigt att läsa, men försök att inte ta åt dig. Är man dum finns oftast anledningar. Man är olycklig/mår inte bra… I detta fall verkar det nästan som att någon är svartsjuk. Svartsjuk på dig, svartsjuk på Della och svartsjuk på er som familj. Måste vara jättejobbigt att ha det så. Säkerligen jobbigare än vad det är för dig att läsa det dom skriver. Onödigt. Och tråkigt.
  Du är grym!! Glöm aldrig det!! ??

 14. Moa

  Oj vad trött jag blir på människor som ska lägga sig i andras liv och tala om vad de anser är rätt eller fel. Undrar mer än ofta vad dom vinner på sådana onödiga kommentarer.

  Ni verkar vara en helt fantastisk familj. Blir jag lika stark och driven som dig den dagen jag blir mamma då kommer jag vara förbaskat stolt över mig själv. Tycker du ska ge dig en stor klapp på axeln för allt du gör för dig och din familj.
  Heja dig, Ditte!!

 15. Annelie bogesten

  Så trist att du måste försvara dig.
  Det är inte rättvist men ni kämpar hela tiden .
  Älskar att läsa om er på bloggen o älskar alla bilder på flickorna?

 16. Lisa

  Helt rätt! Ni verkar vara hur bra och mysiga föräldrar som helst och ni lägger verkligen allt ert fokus på era små skatter ❤️ Vad mer kan man begära? Ska inte ni få möjligheten att njuta av er fina och efterlängtade Duni nu när hon äntligen är här? ??? Självklart måste ni få hjälp med er fina Della annars skulle ju inte ni orka vara de föräldrarna ni är till någon av era små eller få livet att fungera ❤️ De som ”gottar sig i” att skriva sådana kommentarer har ju troligen inte själv upplevt att leva med ett barn som inte är helt friskt och då verkar det ju vara väldigt lätt att vräka ut sig sådana kommentarer. Ni är grymma och gör ett fantastiskt jobb ??❤️

 17. Linda

  Alltså människor.. hade du dragit Della och någon annan fick dra Duni hade det också blivit ett jävla liv. Njut av din föräldraledighet med Duni precis som alla andra föräldralediga gör med sina barn. Jag är helt säker på att Della har det bästa liv hon kan ha hos er och är det några som vet hur hon mår och vad hon behöver så är det ni och hennes fina assistenter. Förstår inte hur folk kan ”kräva” att du ska vara övermänsklig, du är mamma till Della och det räcker så. Assistenterna finns ju för att hjälpa Della att göra sånt som hon skulle kunna gjort ”själv” utan sitt funktionshinder, t.ex promenera.

stats