Ditte Svanfeldt

Premalex

Som jag skrev tidigare så träffade jag en gynekolog förra veckan.. har löne känt att min pms varit ett problem och tog äntligen tag i det.. han lyssnade bra och skrev ut Premalex som jag skulle börja äta från att jag känner av de första symtomen av pmsen fram till att jag fåt mens. Började redan kvällen efter att jag hämtat ut dem. Kunde inte sova på hela natten, hade en väldigt olustig känsla i kroppen och fick spräng ont i huvudet. Torr i munnen och stirrig i blicken.

Alltså inte alls så pepp på att prova dem igen. Har inte vågat sen dess. Sååå på måndag måste jag ringa och rådfråga.. tills dess så tänkte jag att jag frågar mina fina läsare, är det någon utav er som ätit premalex? Hur upplevde ni det?

Tacksam för all input jag kan få. ❤️

Kramar

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Bella

  Ja jag äter premalex och har gjort i några år! Minns inte att jag kände mig knäpp haha, men huvudvärk och illamående kan man vara de första dagarna. Även aptiten och sexlusten kan bli lite nedsatt. Men jag tycker absolut det är värt att ta medicinen de dagarna man är som mest deppig och nedstämd.

 2. Jessan

  Tog mig 8 månader innan jag vågade prova pga eventuella biverkningar. Nu har jag ätit 3 omgångar, tar dom alltid precis innan jag ska sova för att slippa den värsta illamående, känner fortfarande dock dom första dagarna lite illamående och har känslig mage annars också så då blir det värre också som första dagarna när jag börjar äta dom, ökad svettning men sover bra på nätterna. Började med en halv tablett och ökade till en hel efter ca 7 dgr men märkte att jag blev mer som en zombie då så gick tillbaka till en halv och har bara tagit det sen dess, och det räcker för mig. Måste säga att biverkningarna har blivit bättre för varje period, tänkte sluta efter första perioden men gav inte upp och tänkte att jag testar i 3 månader och nu är tabletterna slut så ska förnya receptet och fortsätta med dom. Helt klart värt att slippa dom värsta dalarna med pms och ha den på en mer jämn nivå. Inte lika irriterad på sambon eller mer tålamod med barnen så dom funkar bra helt klart! Tycker att du försöker ge det 3 månader för att se hur mycket biverkningarna klingar av, som sagt första månaden är värst men det blir bättre och bättre. ? Om du känner att det inte är något för dig så kan jag rekommendera nuvaring, hade den i 9månader innan och tyckte den funkade också bra! Jämn humör hela tiden, biverkning kan väl vara just det att du kanske inte får dom jätte lyckliga stunderna heller men det var ändå värt att vara lagom glad hela tiden om du förstår vad jag menar. Plus mindre och kortare mens. Första månaden blöder man länge men sen blir det bra, och du kan välja att hoppa över mensen om du skulle vilja. Hade eksem isamband med den så slutade för att utesluta att den inre hade med den att göra men det hade den inte. Så skulle jag sluta med premalex så väljer jag helt klart ringen framför p-piller eller spruta. Du får en jämn dos hormon hela tiden. Ge det en chans och lycka till! Och du är inte ensam om att känna dig som sämsta mamman eller frun 2 veckor i månaden, som en pma monster som man faktiskt kan bli, detta är en sjukdom och det går att få hjälp. Kram

 3. Jessica

  Premalex har verkligen hjälpt mig till ett nytt liv,då jag i flera år lidit av kraftig PMS och hamnade som i en depression varje månad.. Ge det en chans, och det är inte säkert att det hjälper första svängen, men ge inte upp ❤️

 4. Soso

  Jag har pmds svår pms. Äter fluexoitin istället för premalex mindre biverkningarna äter låg dos och mår så bra ätit länge och vet att jag inte klarar mig utan pgr av så dåligt mående annars. Det enda biverkning jag haft är lite lätt illamående ibland men brukar gå över om jag dricker mera vatten. Tycker premalex verkar läskigt men inte provat.

 5. Cecilia

  Jag äter premalex sen flera år tillbaka och det gör enorm skillnad för mig! Jag brukar alltid börja med en halv tablett första två dagarna, då slipper jag biverkningar (för min del är det främst illamående). Jag tar alltid tabletten på kvällen. Vet ju inte om/hur det funkar för dig för alla är ju olika, men tycker absolut att du ska ge premalex en chans! Vet så många som tycker att det gör jättestor skillnad. Kram

 6. Johanna

  Kan också bero på hur hög dos du tar?
  Jag började med 10 mg och fick samma symtom, sänkte sen till 5 mg. Jag tar dock Escitalopram.

 7. Nikki

  Jag åt dem i ca två månader. Mådde jätte dåligt på dem. Blev jätte deppig. När jag sluttade med dem kände jag att livsglädjen kom tillbaka. Kanske funkar för dig men avlsout inte för mig.

 8. Malin

  Jag äter dom också och tar de på morgonen för att det är under dagen jag känner att jag behöver dom. Med frukost och kaffe så har jag ej haft några biverkningar. Hoppas du hittar ett sätt som funkar. Tabletterna har räddat mig och min familj. Hade svår PMS och kände mig hopplös. Många av våra bråk var under just PMS och nu har vi fått ett nytt lugn. ?

 9. Sofie

  Jag har ätit Premalex fem cykler nu, tar mina från ägglossning till mens, 10mg i typ två dagar sedan 20mg resten. Jag känner lite olika från gång till gång. Ibland får jag mer huvudvärk än andra. Men den finns oftast där. Muntorrheten upplever jag också. Jag sover väldigt dåligt första nätterna, får en stark ”rastlös” känsla i kroppen. Men sen efter ett par nätter sover jag istället väldigt bra på dem, Jag tar mina runt 20-21 på kvällarna.
  Jag kan också känna mig lite svajig första dagarna, lite ångest och det liksom kryper i min själ. Inget jag har svårt att hantera, men jag känner av det liksom. Det lugnar sig också sen för mig.
  Det jag upplever jobbigast är att jag blir så himla varm utav dem, svettas mycket och det känns som att jag ska brinna upp inifrån typ. Väldigt jobbigt att vara bland folk pga av det. Men men, hellre ett stabilt humör 🙂
  Jag behöver som sagt 20 mg/dag, men min kompis tar bara 5mg/dag. Hon blir ok hjälpt utav det, men framförallt blir hon så galet trött så hon kan inte ta högre dos, då skulle hon inte kunna jobba och fungera! Så man kan säkert experimentera lite tills man hittar en dos som är bra för en själv.

  Jag är överlag väldigt nöjd med Premalex, glad att slippa må dåligt under halva månaderna. Jag hade mycket ångest och kände mig ofta väldigt ledsen och deppig, hade ibland svårt att se någon mening med livet. Och ilskan… den ska vi inte ens tala om..
  Hopps du vågar testa och blir hjälpt av dem, stort lycka till! 🙂

 10. Josefine

  Jag har ätit premalex i 1,5 år nu och de har gjort sååååå positiv förändring för mig och min familj. Första gången jag tog dem fick jag också en massa symptom. Men de går över eller iaf blir mindre. De jag kan känna av nu är gäspningar och att jag kan vakna på natten, men kan leva med det med tanke på hur jag hade det innan jag fick klarhet i att jag hade pmds och hur jag var då. Så ge dem fler försök!

 11. Kattis

  Har en vän sjuksköterska som jag som haft grava besvär med PMSD och provat allt, inklusive premalex. Det enda som hjälp henne är när hon nu äntligen fått träffa en riktig specialist som satt henne på p spruta. Hon är helt symtomfri nu. Du får skicka mig DM om du vil ha kontakt med henne eller få tips på bra läkare. Lycka till. ❤️

  1. Nina Moilanen

   Jag skulle gärna vilja ha kontakt med henne! Har PMDD och är rädd att jag inte ska orka depressionerna mer. Tar också Premalex, men känner mig inte 100 % nöjd :(. Hade jättegärna velat ha tips på bra läkare. Desperat! 🙁 <3

 12. Malin Sofia

  Jag har ätit premalex och hade samma symptom i början. Efter ett tag ger huvudvärken med sig. Och man kan prova sig fram om man hellre tar den på morgonen eller kvällen beroende på om man blir trött av den eller pigg. Jag har börjat med att ta den varje dag efter rådfrågande med min läkare eftersom jag tyckte det var lätt att missa det första pms symptomen. Men enorm skillnad och ett mer utjämnat humör över månaden. Tänker att man inte alltid behöver ta den kanske men efter man fött barn kan ju pmsen bli värre och det är fantastiskt att det finns relativt mild medicin mot något många lider av. Hoppas det kommer funka för dig också! Stor kram!

 13. Sara

  Kände så första 3 dagarna då jag började med premalex. Äter 10mg varje dag och mår bra! Fått livet tillbaka. Jag tar 20 mg en vecka innan mens och tar sen 10mg då den kommer. Kämpa på några dagar så kommer du må bra! Ta tabletten på morgonen.

  1. dittesvanfeldt

   Kände du dig också stirrig och lite halvt knäpp? ? tyckte dt var så obehagligt… ❤️ tack snälla för att du skrev.

   1. Sara

    Jag fick oro och låg typ och stirra i väggen och var trött och allmänt konstig. Jag mår väldigt bra nu, läkaren som skrev ut dom sa att man mår lite konstigt i några dagar. Nu har jag ätit premalex i snart 2 månader och fått mens 2 ggr och jag mår såå mycket bättre. ?
    Du kommer må bättre om några dagar. Känner inte av ett dugg nu, inga biverkningar alls. Dom försvann helt efter 5 dagar. ?

   2. Sara

    Jag fick oro och låg typ och stirra i väggen och var trött och allmänt konstig. Jag mår väldigt bra nu, läkaren som skrev ut dom sa att man mår lite konstigt i några dagar. Nu har jag ätit premalex i snart 2 månader och fått mens 2 ggr och jag mår såå mycket bättre. ?
    Du kommer må bättre om några dagar. Känner inte av ett dugg nu, inga biverkningar alls. Dom försvann helt efter 5 dagar. ?
    Denna ggr fick jag även mindre huvudvärk.

stats