Ditte Svanfeldt

Rutiner?

God morgon fina ni ❤️ Har fått många frågor om jag inte kan göra ett inlägg om hur våra rutiner kring Duni ser ut, självklart kan jag det. Vi börjar oftast dagen vid 07 ( då går även Jullis och Della upp ) Jag gör i ordning en flaska ersättning med 120 ml, byter nattens blöja och går upp. Sätter oss i soffan och äter frukost, myser massor, man har ju saknat alla sina hjärtan efter en natts sömn ( mindre sömn ) för min del just nu. Det är inte det att Duni vaknar för det gör hon knappt. Hon gnyr i sömnen, snurrar runt som en galning men blir lugn så fort jag lägger en hand på henne eller ger henne en flaska ersättning.. jag har dock väldigt svårt för att somna om när jag väl vaknat. Men men.. efter ersättningen så ställer jag henne i sin gåstol ( bästa hon vet just nu ) så jag får fixa i ordning mig. Sätter på barnvisor på Spotify. 
Vid ca 09 så går vi ut på promenad, möter ofta upp Johanna och Sixten och går i ca en timme, då somnar hon gott i sin vagn. ❤️ 
När vi kommer hem igen så leker vi lite på mattan, sjunger, tittar i böcker och busar. Sätter henne i matstolen och ger henne lite katrinplommonspure, eller något annat som hon får smaka lite på. Sen får hon 120 ml ersättning igen. Efter det brukar hon vilja somna igen. Då är klockan ca 12.30-13.00. 
Antingen så går vi en prommis så hon får sova i vagnen eller så söver jag henne i famnen och lägger henne i sin säng när hon somnat. 
Vid 16 brukar hon vilja ha 120 ml till, då kommer också resten av familjen hem ( vilket är väldigt kul ) ❤️ 
Vid middagen så sitter hon med i egen stol, får en liten sked med någon puré för att känna sig delaktig i middagen. 
Hon älskar att få äta ”riktig” mat, väldigt roligt. Hon har inte kommit på det där med att kladda ännu men det kommer väl snart till min stora förtjusning ( ironi ) ?
Vid ca 20.00 äter hon 120 ml ersättning, efter det byter vi om till pyjamas. Om vi ska bada så gör vi det efter 20 målet. Myser och varvar ner, lyssnar på nattvisor eller sjunger lite, vaggar i famnen och oftast somnar hon runt 20.30-21 i min eller Davids famn. 

Och ni… tro inte för en sekund att jag inte njuter, för det gör jag. Varje sekund! Spelar ingen roll hur många vakna nätter det blir eller hur trött och sliten man känner sig för det är alltid helt fantastiskt underbart att få gå igenom en ”vanlig” bebis period. Jag är så fruktansvärt tacksam över det! Så du som kommentarer att jag ska ”hålla käften och njuta” Tack, njuter det gör jag redan, hålla käften kommer jag aldrig göra! ??? 

Så ser mat och läggnings rutinerna ut på ett ungefär.. vi håller inte stenhårt i dem men försöker så gott det går. ☺️ 
Berätta gärna hur era dagar och rutiner kring bebis ser ut. Det är alltid kul att få höra om hur andra gör. ❤️ 


Nu ska jag passa på att dricka lite kaffe innan det lilla gulldunet vaknar. ❤️ 

Puss på er! 

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Hanna

  Godkväll! ☺️ Dagarna ser gärna så lika ut men på eftermiddag/kväll så gör vi gröt vid 18-18.30 tiden, gärna med lite mangopuré i eller liknande. Sedan tappar vi upp ett bad, pyjamas och gos i soffan med både mig och pappan! Sedan söver vi honom i famnen (vägrar somna själv i sängen) och sedan lägger vi ner honom. Detta brukar vara kring 20.00-20.30. Vår lilla Nicholas är snart 5 månader och vaknar ca 2-3 ggr per natt för mat osv! Visst är det alltid spännande och läsa om andras rutiner ?

 2. Madeleine

  Har en son i samma ålder som Duni. Har inte börjat lägga honom själv på kvällarna ännu utan lägger sig med oss omkring 21:30-22:00. Har börjat ge smakportioner i form av potatis och banan. Ikväll ska vi testa Sempers banangröt och även försöka lägga honom själv vid 20 tiden. Vore såå skönt med egentid, hoppas bara inte han vaknar så tidigt imorgon eftersom vi lägger honom tidigare. Ingen av oss är särskilt morgonpigga. Har inga sovrutiner på dagarna heller än, han somnar när han är trött och då i min famn. Vaknar om jag lägger ner honom…det ska vi börja jobba på nu också.

 3. Amanda

  Hej! ♡
  Våra rutiner för vår Hilda på 4,5 mån liknar lite Dunis rutiner.
  Vaknar runt 07-08, äter 120 ml och byter blöja men sen somnar vi om och det gör även denna mamman haha, tröttmössa som jag är! Sen sover vi till ca 10. Då går vi upp, byter blöjan igen och klär på henne kläder ochsen får hon ligga i babygymmet eller i sin babysitter och kolla på babblarna och jag äter frukost och gör mig iordning för dagen. Sen är det mat igen för lillan runt 11-12, äter då 120 ml och får någon sked med päronpure (toppen för att hålla igång hennes mage). Sen börjar dagen påriktigt, antingen träffar vi andra mammor med sina bebisar eller gör några ärenden. Lillan äter 120 ml ca var tredje timma under dagen. Runt 19-20 tiden gör vi iordning henne för natten, badar kanske varannan kväll, annars är det bara lite tvätt på skötbordet och på med pyjamas. Sen matar vi henne i babynestet i soffan. Ibland somnar hon vid 20:00 men kan ibland ta upp till ca 22:00 innan hon somnar ordentligt. Bär sedan med henne till sängen när vi lägger oss runt 22-23 tiden. Från att ha sovit hela nätter så har hon också börjat med att vakna runt 02:00, 05:00 och sen 07:00, men då ligger hon bara och rör på sig och kanske gnyr lite, men somnar om direkt efter att hon fått mat. Men jobbigt att behöva gå upp och göra ersättning mitt inatten ? Vi har iallafall köpt oss en ersättningsmaskin vilket är toppen, ett tryck och sen är det klart ?? Hilda har dock redan fått två tänder så vet inte om hon sover sämre pga dem. Hon föddes med början till två tänder där nere och nu har de kommit upp ordentligt ? Men längtar tills jag få sova hela nätter igen ??? Detta var ungefär hur våra rutiner och vardag ser ut med en liten! ♡
  Tack för en bra och inspirerande blogg!
  Kram!

 4. Helena

  Ja, det är ett hett ämne pga alla de frågetecken som finns kring dagens vaccin. Och att de är många. Att många forskare säger att ”flockimmunitet” genom vaccinering inte går att uppnå. Endast genom äkta immunitet.. sen är det ett så vast ämne, det går knappast att säga art man är ”för” eller ”emot” vaccin, det är ungefär som att säga att man är för eller emot doktorer, eller medicin i allmänhet. Det beror ju på vad man är för sjuk vilken behandling man sen söker. Det finns inget ”one size fits all” och varje enskilt vaccin och människa måste analyseras var för sig.
  Länkar Intervjuer och dokumentärer som jag kan tipsa om för att bättre sätta sig in i de ”frågetecken” ang vaccin som många pratar om. Hade vaccin varit helt ofarliga utan biverkningar så tror jag inte att någon skulle avstå från vaccin. (För info på svenska skulle jag tipsa om sajten vaccin.me). Ha det gött! Och Kom ihåg att alla får göra som dom vill med sina kroppar! Det är en mänsklig rättighet. (Föräldrar bestämmer vad som är bäst för DERAS barn. Tom 18års ålder) ❤️

  Movies listed at the end:

  63 Medical doctors and PhD scientists who explain clearly why vaccines are not safe or effective.

  1. Dr. Nancy Banks – http://bit.ly/1Ip0aIm

  2. Dr. Russell Blaylock – http://bit.ly/1BXxQZL

  3. Dr. Shiv Chopra – http://bit.ly/1gdgh1s

  4. Dr. Sherri Tenpenny – http://bit.ly/1MPVbjx

  5. Dr. Suzanne Humphries – http://bit.ly/17sKDbf

  6. Dr. Larry Palevsky – http://bit.ly/1LLEjf6

  7. Dr. Toni Bark – http://bit.ly/1CYM9RB

  8. Dr. Andrew Wakefield – http://bit.ly/1MuyNzo

  9. Dr. Meryl Nass – http://bit.ly/1DGzJsc

  10. Dr. Raymond Obomsawin – http://bit.ly/1G9ZXYl

  11. Dr. Ghislaine Lanctot – http://bit.ly/1MrVeUL

  12. Dr. Robert Rowen – http://bit.ly/1SIELeF

  13. Dr. David Ayoub – http://bit.ly/1SIELve

  14. Dr. Boyd Haley PhD – http://bit.ly/1KsdVby

  15. Dr. Rashid Buttar – http://bit.ly/1gWOkL6

  16. Dr. Roby Mitchell – http://bit.ly/1gdgEZU

  17. Dr. Ken Stoller – http://bit.ly/1MPVqLI

  18. Dr. Mayer Eisenstein – http://bit.ly/1LLEqHH

  19. Dr. Frank Engley, PhD – http://bit.ly/1OHbLDI

  20. Dr. David Davis – http://bit.ly/1gdgJwo

  21. Dr Tetyana Obukhanych – http://bit.ly/16Z7k6J

  22. Dr. Harold E Buttram – http://bit.ly/1Kru6Df

  23. Dr. Kelly Brogan – http://bit.ly/1D31pfQ

  24. Dr. RC Tent – http://bit.ly/1MPVwmu

  25. Dr. Rebecca Carley – http://bit.ly/K49F4d

  26. Dr. Andrew Moulden – http://bit.ly/1fwzKJu

  27. Dr. Jack Wolfson – http://bit.ly/1wtPHRA

  28. Dr. Michael Elice – http://bit.ly/1KsdpKA

  29. Dr. Terry Wahls – http://bit.ly/1gWOBhd

  30. Dr. Stephanie Seneff – http://bit.ly/1OtWxAY

  31. Dr. Paul Thomas – http://bit.ly/1DpeXPf

  32. Many doctors talking at once – http://bit.ly/1MPVHOv

  33. Dr. Richard Moskowitz – http://bit.ly/1OtWG7D

  34. Dr. Jane Orient – http://bit.ly/1MXX7pb

  35. Dr. Richard Deth – http://bit.ly/1GQDL10

  36. Dr. Lucija Tomljenovic – http://bit.ly/1eqiPr5

  37. Dr Chris Shaw – http://bit.ly/1IlGiBp

  38. Dr. Susan McCreadie – http://bit.ly/1CqqN83

  39. Dr. Mary Ann Block – http://bit.ly/1OHcyUX

  40. Dr. David Brownstein – http://bit.ly/1EaHl9A

  41. Dr. Jayne Donegan – http://bit.ly/1wOk4Zz

  42. Dr. Troy Ross – http://bit.ly/1IlGlNH

  43. Dr. Philip Incao – http://bit.ly/1ghE7sS

  44. Dr. Joseph Mercola – http://bit.ly/18dE38I

  45. Dr. Jeff Bradstreet – http://bit.ly/1MaX0cC

  46. Dr. Robert Mendelson – http://bit.ly/1JpAEQr

  47. Dr. Garth Nicolson – http://bit.ly/1OQVJsF

  48. Dr. Marc Girard – http://bit.ly/1iw0smT

  49. Dr. Charles Richet – http://bit.ly/1G5GG7j

  50. Dr. Zac Bush – http://bit.ly/1LS19OZ

  51. Dr. Lawrence Wilson – http://bit.ly/1kcdirf

  52. Dr. James Howenstine – http://bit.ly/1iNyFOy

  53. Dr Burton A. Waisbren, Sr., M.D. – http://bit.ly/1Nj8LRe

  54. Dr. Sam Eggertsen – http://bit.ly/1Mww9XV

  55. Dr. Bonnie Dunbar – http://bit.ly/1N5DXNi

  56. Dr. Judy Mikovits – http://bit.ly/1QIzmHU

  57. Dr. John Bergan – http://bit.ly/1KYv1yY

  58. Dr. Rima E. Laibow – bit.ly/1RmW73C

  59. Dr. Lee Hieb – http://bit.ly/1VElDUv

  60. Dr. Daniel Kalb – http://bit.ly/22FPmxv

  61. Dr. Rachel Ross – http://bit.ly/1r7Doik

  62. Dr. Kathryn H Hale – http://bit.ly/2erDoW9

  63. Dr. Robert Gibson – http://bit.ly/2sLlNSt

  Many more doctors testifying that vaccines aren’t safe or effective, in these documentaries….

  1. Vaccination – The Silent Epidemic – http://bit.ly/1vvQJ2W

  2. The Greater Good – http://bit.ly/1icxh8j

  3. Shots In The Dark – http://bit.ly/1ObtC8h

  4. Vaccination The Hidden Truth – http://bit.ly/KEYDUh

  5. Vaccine Nation – http://bit.ly/1iKNvpU

  6. Vaccination – The Truth About Vaccines – http://bit.ly/1vlpwvU

  7. Lethal Injection – http://bit.ly/1URN7BJ

  8. Bought – http://bit.ly/1M7YSlr

  9. Deadly Immunity – http://bit.ly/1KUg64Z

  10. Autism – Made in the USA – http://bit.ly/1J8WQN5

  11. Beyond Treason – http://bit.ly/1B7kmvt

  12. Trace Amounts – http://bit.ly/1vAH3Hv

  13. Why We Don’t Vaccinate – http://bit.ly/1KbXhuf

  14. Autism Yesterday – http://bit.ly/1URU2A7

  15. Denmark Documentary on HPV Vaccine – http://bit.ly/1AJI0dx

  16. Vaxxed – bit.ly/1qackPC

  17. Man Made Epidemic – http://bit.ly/1XsOi0R

  18. 50 Cents A Dose – http://bit.ly/2c0h07P

  19. Direct Orders – http://bit.ly/1ivShHg

  20. Dtap – Vaccine Roulette http://bit.ly/2dBnc3u

  21. Truthstream News: About All Those Vaccines – http://bit.ly/2gCMa4o

  22. Hear The Silence – http://bit.ly/2g7NYpd

  23. Cervical Cancer Vaccine – Is It Safe? – http://bit.ly/2h3Dvsh

  24. Vaccines Revealed – https://www.vaccinesrevealed.com/free/

  25. The Truth About Vaccines – http://bit.ly/2mX4Tyc

  26. Vaccine Syndrome – http://bit.ly/2phXCKt

  27. Injecting Aluminum – http://bit.ly/2qPkFwo

  1. Helena

   Även några boktips. (finns hur många som helst, samt vetenskapliga artiklar men som oftast är rätt knöliga att ta sig igenom om Man inte ät van att läsa studier.)
   Obs! Jag är alltså inte 100% emot vaccin. Men det finns så mkt kring vaccin som inte står rätt till (mutor, vinst före wellbeing, tungmetaller, svårt att få erkännande vid biverkningar, ej placebostuderat, inga Imuntester för vaccinering för att se ifall vaccinering är onödig, inga allergitester innan vaccin…OSv osv) som gör mig skeptisk och väljer att avstå i så stor utsträckning som möjligt. Jag vill inte riskera mina barns hälsa. Jag tror inte att man blir hälsosammare av att injicera gift. Och vaccin är läkemedel. Alla läkemedel har biverkningar, särskilt om de injiceras istället för att intas oralt.
   I Amerika är de klassade som ”unavoidably unsafe” och till den dagen då de inte är 100% safe och läkemedelsföretagen tar sitt ansvar och går att stämma ifall biverkningar uppstår, så får de inte röra mina barn!

   (Skriver endast pga att du frågade i inlägget hur vi som ifrågasätter vaccin tänker. Men skulle tillägga Dagens vacciner och dagens vaccinationsprogram. Vi har samma vacciner som amerikanerna så engelskspråkiga studier, dokumentärer och böcker är aktuella även i Europa.)

   Böcker:
   The plauge
   A shot in the dark
   Science for sale
   What about immunizations?
   Vaccine safety manual
   Vaccines: the risks, the benefits, the choices
   Vaccinations: a thoughtful parents guide, how to make safe, sensible decisions about the risks, benefits and alternatives
   Exposing the vaccine philosophy
   Vaccine free

   Fler finns och jag tror även att det finns svenskspråkiga listade på vaccin.me hemsida.

   ?

 5. Elin

  Åh vilken gosis!! Låter som härliga dagar 🙂 Vår 2 månaders tjej har kolik och skriker i princip all sin vakna tid samt sover endast PÅ oss dagtid så vi har inga vidare rutiner här än… Räknar ned till den magiska 3-mån dagen som alla pratar om 😉

stats