Ditte Svanfeldt

Ångrar att jag fick barn tidigt?

Fick en sån konstig fråga under min frågestund i fredags.. frågan var ifall ” jag inte ångrade att jag fick barn tidigt? Hade du inte velat resa mer innan du fick barn?

Mitt svar var; Att jag självklart inte ångrar att jag blev mamma tidigt. Man ångrar aldrig att man får barn. Det är den finaste gåvan i livet.

Att resa utomlands har aldrig varit något jag suktat efter, jag åker såååå mycket hellre på tågsemester till Göteborg än att flyga långt och då dessutom förorena luften. Sverige är ett väldigt fint land oavsett om du åker neråt eller uppåt i landet.. tågar mer är gärna till Köpenhamn också för den delen. ?

Livet tar inte slut för att man får barn, tvärt om! Det är då det känns som att livet börjar på riktigt. ??❤️ Att få upptäcka genom barnens ögon är magiskt.

Vi har knappt rest sen Della kom.. men i sommar så planerar vi en tripp till Gotland. Hela familjen tillsammans. Det har varit en dröm jag haft sen Della kom, att få bada med henne i havet. Läste någonstans att Gotland ät lika fint som Grekland, håller med.. om inte finare. ? Så min plan idag är maila hotell som är handikappanpassade och har gång avstånd till stranden.. stora rum/hus så vi kan ta med oss flera assistenter.

Ni med assistans i hemmet.. när ni rest hur har ni gjort då? Ge mig gärna alla tips ni har. ❤️

Bilder från vårat egna paradis :

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Eva Karlsson

  Först av allt – vilken konstig fråga att ställa till någon??- personen ifråga kan omöjligt ha egna barn eller!!!
  Va mysigt att ni ska åka iväg i sommar- Gotland ser verkligen helt underbart ut- dit vill jag oxå försöka åka någon gång. Ni kommer säkert hitta en bra lösning på boende- kan tyvärr inte hjälpa till där. Vilka fina tillbakablicks-bilder. Kram fina du ??

 2. Sandra

  Hej!
  Jag arbetar som personligassistent. När den familjen är ute och reser följer antingen två assistenter med och arbetar i skift. mamman jobbar de stunder när dubbelbemamming behövs.
  Är vi hemma själva med ”vår” tjej under en längre tid arbetar vi skift men en assistent har alltid jour som vi kan ringa in?

 3. Grethe

  Jag jobbar som chef på ett företag med assistenter, när mina assistenter åker iväg på semestrar med brukarna försöker jag alltid att vara en hjälpandehand. Jag tillsammans med familjen hittar lösningar på hur det ska fungera smidigast för familjen och för att det ska kännas som semester, oftast blir det att man hyr hus ist för just hotell. Men blir det hotell brukar vi boka en svit till brukare och assistenter sen ett enkelrum till den assistent som är ”ledig” sen ett vanligt till resterande utav familjen. Hoppas mitt svar kan hjälpa lite ❤️

 4. Sofia

  Så härligt med reseplaner!! Jag har åkt med på resa när jag jobbade som assistent, funkade super! Hur man gör känns som att det beror jättemycket på behoven hos brukaren såklart men då bodde jag i ett eget rum och jobbade på schema som hemma. så under resan så fanns det möjlighet för egen tid för alla parter.
  Har ni assistans via något företag – i så fall kanske de har praktiska tips.

 5. Ida

  Åå ljuvliga terass ni har☀️
  Måste fråga Ditte vart din snygga camoflage jacka är ifrån, den med härliga pälsen❄️?
  //Ida

 6. Camilla

  Hej! Hotell kan vara svårt och ganska opraktiskt med flera rum osv. Försöka få dom i anslutning till varandra, hiss… När jag har följt med min brukare och hennes familj på resor så har vi hyrt bl.a via airbnb.se där hyr man av privatpersoner.. gå in å kika vettja ?

 7. Annika

  Är inte heller så gärna utomlands. Varit det mycket innan barn men nu är jag hellre i sommarstugan:-) Ett hem är ju som att vara utomlands ändå . Bodde jag som er hade jag aldrig suktat efter det.

stats