Ditte Svanfeldt

Kungar gör prinsessor

Jösses vad många kommentarer jag fick angående ”män gör män” i mitt förra blogginlägg.. hur sjukt är det inte att vi är såååå många som fått höra de kommentarerna?! Som att det vore sämre att få tjejer? Som att man skulle bry sig i vilket kön barnet har?! ? blir illamående utav hur skeva vissa människor är. Detta var något David fick kastat i ansiktet många gånger under graviditeten med Duni, han kastade dock ganska hårt tillbaka att ” barnet som dog var en pojke, så jag bet inte vad du vill ha sagt med det?! ” Ni kan ju tänka er att det blev ganska tyst efter det… jag förstår inte riktigt hur man tänker? Ett barn är ett barn och borde vara exakt precis lika välkommet oavsett vilket kön barnet har.

Jag minns så väl en kväll när jag var gravid med Duni.. ca vecka 17.. Jullis vänners mamma väntade också barn och tjejerna satt på golvet och pratar glatt om att de ska få sina småsyskon ? de pratar om att vi snart ska göra ultraljud och Jullis vänner frågar henne vad hon helst vill att det ska bli, var på Jullis svara ” det viktigaste är att bebisen är frisk, förutom det så spelar det ingen roll ”. Jag gick in på toaletten och samlade mig, torkade tårarna och gick sen ut igen.. ja för hon har också varit med om väldigt mycket.. min lilla stora kloka väldigt underbara tjej. ??❤️ Man får lixom andra perspektiv på livet..

Perspektiv som vissa vuxna tycks sakna.

Till er som också fått den tråkiga och väldigt ointelligenta kommentaren: Summan av kardemumman är att Kungar gör prinsessor punkt slut! ??❤️

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Fia

  Alltså på riktigt, säger folk sådana saker i Sverige?! Låter medeltida eller som något. man skulle kunna tycka i något land väldigt långt bort. Suck, suck och åter suck.

 2. Eva Karlsson

  Men allvarligt – va är de för fel på människor- utan tjejer/ kvinnor= inga barn. De som är väldigt skrämmande är att vissa människor idag väljer att göra abort på tjejfoster- så fruktansvärt tycker jag. För mig har alla barn samma värde oavsett kön. Jag fattar inte varför man kommenterar så inför sina medmänniskor att män gör män- fy f säger jag bara ?. Själv har jag fått 2 söner och 1 dotter med samma pappa, skulle han inte ha varit lika mkt man med alla tre då?? Att kunna få barn är ingen självklarhet utan ett stort underverk. Nej skärpning säger jag bara. Ni har världens finaste prinsessor ???. Många kramar

 3. Petra

  Vilken familj❤️ Vilka prinsessor. Vilken kung. Själva har jag 3 prinsaroch är tillsammans med en kung. Kön är osynligt. Och bör vara. Let it be.. God fortsättning till er❤️

 4. Emma

  Men på allvar säger folk sådan?
  Man blir ju helt mörkrädd.
  När jag läste ditt inlägg tänkte jag att någon gång har jag nog funderat och då i så fall kommit fram till att ”flickpappor” verkar mer mjuka och behagliga än de här machomännen som kläcker sådana komentarer. Vad är man om man får en av varje då?
  Så märkligt att säga så.

 5. Victoria

  Min man gör också bara prinsessor ❤️ Vi har 2 döttrar tillsammans och han har en dotter sedan tidigare! ❤️❤️❤️

 6. Victoria

  Usch.. vi fick samma kommentar av en kompis sambo när dem hälsade på oss några dagar efter vårt första barn föddes, en flicka. Han mumlade ”män gör bara män”. Ryser varje gång jag hör den meningen. Skulle inte min dotter vara värd att ens komma till då? Räknas inte min man som en man? Hur trodde han att hans barns mammor kom till?
  Det är inte intelligenta personer som resonerar så.

stats